Piet van Boekel

Sinds de oprichting van Van Boekel Amusementsautomaten anno 1997, heb heel veel vrije uren in de zaak gestopt. Als mannetje van vijf kon ik natuurlijk nog niet zo veel betekenen, maar dat maakte het niet minder leuk. Ik was al snel verkocht, ik wilde later hetzelfde worden als mijn vader. 

Vanaf mijn zevende ben ik echt actief mee gaan helpen, eerst de makkelijke klusjes uiteraard. Al vrij snel kreeg technische klusjes. Vanaf mijn tiende kende ik letterlijk alle machines van binnen en buiten.

Mijn eerste storing onderweg verhielp in op mijn twaalfde. Mijn vader was niet aanwezig, vanzelfsprekend moest de machine weer snel draaien. Mijn moeder vroeg of ik het kon oplossen, we zijn toen samen in de auto gestapt en naar de defecte machine zijn gereden. Ik kwam dood nerveus binnen als broekie, waarop de speler verontwaardigd reageerde waar de monteur was. Toen ik zei dat ik de monteur was, lachte hij mij uit. Binnen vijf minuten had ik de machine weer draaiende. De beste man snapte er niets van.

Vanaf mijn zestiende kon ik eindelijk met de scooter zelfstandig op pad, klanten in de buurt kregen dan ook regelmatig een bezoekje van mij op de scooter. Niet veel later ben ik fulltime gaan werken in de zaak.

Het leuke is dat mijn vader mij al heel vroeg heeft betrokken met beslissingen binnen het bedrijf, hier heb ik op jonge leeftijd al heel veel van geleerd. Er werd altijd geluisterd naar wat ik te zeggen had, als ik mijn vader kon overtuigen werd hier ook echt iets mee gedaan. Op mijn zeventiende wilde mijn vader afzien van een deal, maar ik wilde het heel graag. Ik praatte hem om, dit koste hem uiteindelijk € 35.000,-. Hij is nooit boos geworden, hij noemde het leergeld.

In al deze jaren is er veel veranderd, echter zijn we een leuker een mooier bedrijf dan ooit tevoren. maar de gedachte achter onze bedrijfsvoering is hetzelfde gebleven. Tot het uiterste voor een tevreden klant.

 

Piet van Boekel - Van Boekel Amusementsautomaten

Piet van Boekel
pvb@vbaa.nl
06 – 13 85 62 57
Linked In - Piet van Boekel